Wroetvarkensvlees

Van uw slager mag u altijd iets meer verwachten. Daarom hebben wij Wroetvarkensvlees op de kaart staan van het Piétrain-varken, bekend om zijn uitstekende vleeseigenschappen. Het Piétrain-varken zet meer vlees aan dan andere varkenssoorten en heeft een laag vetgehalte. Het vlees heeft ook een fijnere structuur. Rechtstreeks van de varkenshouderij van Familie Kok komt het vlees direct van de slachterij bij ons binnen.

Lekker wroeten en spelen

Wroetvarken heeft als eerste varkensketen met de Wroetstal een Beter Leven Ster ontvangen van de Dierenbescherming. In de wroetstal van de familie Kok hebben de varkens meer bewegensruimte en zorgt de dikke laag met strooisel voor een comfortabel ligbed waar de varkens op kunnen rusten. Het strooisel in de stallen zorgt voor een plek waar de varkens lekker kunnen wroeten.

De varkens leven in groepen van 20 tot 30 dieren, op dichte vloeren met strooisel. In vergelijking met andere stalsystemen hebben deze varkens 25% meer ruimte om te leven! De varkens kunnen onbeperkt de hele dag door hun voer opnemen en daarnaast beschikken zij natuurlijk over vers water.

De leefomstandigheden van de wroetstal helpen mee aan gezonde varkens, ze worden niet gecastreerd en medicijnen worden alleen toegediend bij zieke dieren, op voorschrift van de veearts. Omdat de varkens naar hartenlust kunnen wroeten is het niet meer nodig om de staart er af te halen, omdat ze voldoende afleiding hebben bijten ze elkaar niet.

Dat er goed voer gebruikt wordt voor de varkens, proeft u terug in het vlees. Er wordt zoveel mogelijk voer benut uit de regui.
Het streven is om de mest op het eigen bedrijf en in de buurt bij akkerbouwers uit te rijden. Door het mengen van de mest met strooisel, ontstaat er een vaste mest wat beter is voor het milieu en welke een positieve invloed heeft op het bodemleven.

Als slager willen we u graag het beste bieden. Dat doen we met passie, enthousiasme en plezier. maar ook met oog voor de wereld om ons heen. Dus houden we, waar dat kan, rekening met milieu, de natuur, de dieren en uw wensen. Als slager houden we van eerlijke handel, omdat wij vinden dat boeren een eerlijke prijs voor hun producten verdienen. En omdat u ook wilt dat uw stukje vlees vervaardigd wordt met respect voor mens, dier en milieu tegen een eerlijke prijs.Kijk voor meer informatie op www.wroetvarken.nl

Gildenieuws
Vandaag
-1.2°C
zwaar bewolkt
Wind: nnw 2 m/sec
donderdag
7°C
vrijdag
9°C

Openingstijden

MaandagMa 8.30 t/m 17.30 uur
DinsdagDi 8.30 t/m 17.30 uur
WoensdagWo 8.30 t/m 17.30 uur
DonderdagDo 8.30 t/m 17.30 uur
VrijdagVr 8.30 t/m 17.30 uur
ZaterdagZa 8.30 t/m 16.00 uur
ZondagZo t/m
Lentevink
Gekruid gehakt met een lekkere pittenmix en rauwe ham. … lees verder »
Gildetrophy
For_page_lentevink
Deze Gildetrophy is t/m 01 april verkrijgbaar.